Aperitiefconcert

dirk Blanchart Solo

Aperitiefconcert

zondag, 13 januari, 2019 - 11:00
theaterzaal De Kluize
Sportstraat 3, 9860 Oosterzele
Met
Dirk Blanchart
Tickets/prijzen

€ 10,00 klein abo
€ 9,00 groot abo
€ 8,00 abo XL

€ 12,00 standaard
€ 11,00 60+, andersval.
€ 10,00 studenten

incl. zondags aperitief

Wat doet een artiest met een sinds de 80’s indrukwekkende staat van dienst, die een tijdje een low profile heeft aangehouden? Die komt meestal terug onder de mensen met een compilatiealbum onder de arm, met daarop een aantal van zijn beste en bekendste songs.
Zo ook dirk Blanchart, jawel. Met dat verschil dat hij die songs in 2016 gelijk opnieuw live én solo opgenomen heeft. In one take tijdens een optreden in de studio voor een select publiek. Het resultaat heet Stripped - Live Solo Recordings Vol. 1. Veertien songs, van klassiekers als ‘Fool Yourself Forever’ en ‘Building An Empire’ over Luna Twist’s Oh Oh Oh’ uit 1981 tot een nooit voorheen opgenomen coverversie van ‘Personal Jesus’.
En alsof dat niet volstaat … begin 2018 veroverde hij alle radio-harten met zijn eigenwijze versie van de Jules De Corte klassieker ‘Ik zou wel eens willen weten’, inderdaad Nederlandstalig. Eerder pakte hij ook al ‘De zotte morgen’ van Zjef Vanuytsel aan.
Stem, gitaren en footstomp, meer is er niet nodig om duidelijk te maken dat dB’s songs stuk voor stuk de tand des tijds hebben doorstaan. En dat de man die ze de voorbije 35 jaar bij elkaar schreef nog altijd het meest geschikt is om ze met passie en virtuositeit voor het voetlicht te brengen.
Evident dus dat dirk als geen ander een ‘levend publiek’ weet te boeien met een stevige akoestische en elektrische set met zijn sterkste en meest beklijvende songs als L’Amour ça va, No Regrets, Letter tot Alex…

Binnenkort

muziek 22/08/19 GRATIS @pastorietuin Moortsele
muziek 29/08/19 GRATIS @pastorietuin Moortsele
humor/cabaret 11/09/19 Tickets We moeten nog eens afspreken - TRY-OUT
muziek 20/09/19 Tickets Het verhaal van de 2 Meter Sessies – Histrilogy - TRY-OUT