COVID maatregelen

Seizoen 2021 - 2022

Naar aanleiding van het K.B. van 27 januari 2022 ziet onze werkwijze er vanaf 28 januari 2022 als volgt uit:

Voorstellingen in de theaterzaal zijn opnieuw toegestaan

Voor alle voorstellingen in onze theaterzaal (zittend publiek) vragen we de tickethouders om een Covid Safe Ticket voor te leggen, samen met hun identiteitsbewijs. Er geldt ook een mondmaskerplicht voor iedereen vanaf 6 jaar. 

Ventilatie en hygiëne

GC De Kluize beschikt in het ganse gebouw over een mechanisch ventilatiesysteem (mechanische aanvoer en mechanische afvoer van lucht); daardoor kunnen onze zalen aan maximale publiekscapaciteit gebruikt worden (mits het respecteren van alle maatregelen, conform de coronabarometer incl. de horeca richtlijnen). Het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat verse buitenlucht wordt aangevoerd en vuile lucht wordt afgevoerd via luchtkanalen aangesloten op een mechanisch ventilatiesysteem. Het monitort continu de drempelwaarden van 900 ppm CO2. Voor en na de voorstelling worden de lokalen maximaal verlucht.

Het spreekt voor zich dat we handhygiëne en respect voor de medemens belangrijk vinden. Je handen ontsmetten kan op verschillende locaties via automatische dispensers. Hoesten doe je nog steeds in je elleboog. Wanneer je je niet goed voelt, blijf dan zeker thuis!

Terugbetaling tickets

Tickets worden niet terugbetaald noch omgeruild, tenzij een voorstelling geannuleerd of verplaatst wordt.

Meer specifieke info nodig voor de voorstellingen voor dewelke je kaartjes kocht?

Voorafgaand aan elke voorstelling sturen we een mail uit met de specifieke maatregelen. Contacteer ons gerust via reservaties@oosterzele.be of 09 363 83 30.

Eetfestijnen en andere publiek toegankelijke (vrijetijds-)activiteiten en evenementen in onze polyvalente zalen (**)

Niet-dynamische publieksbijeenkomsten binnen zijn mogelijk vanaf 28 januari 2022, volgens de voorwaarden die gelden onder code rood van de coronabarometer.

Ook georganiseerde vrijetijdsactiviteiten (al dan niet georganiseerd door het verenigingsleven) zijn terug mogelijk. Dus bijv. ledenactiviteiten, bestuursvergaderingen, algemene vergaderingen, repetities van amateurkunstenorganisaties, workshops, stages, ... enz. kunnen opnieuw fysiek doorgaan. Deze activiteiten zijn gebonden aan allerlei voorwaarden, afhankelijk van het type activiteit, cfr. de coronabarometer (code rood).

Huurders voor private/niet-publieke aangelegenheden

Voor private/niet-publieke huuractiviteiten in onze zalen zijn dezelfde richtlijnen van toepassing zoals voor de publiek toegankelijke activiteiten; ze volgen de maatregelen die gelden voor de publieksevenementen (en voor de horeca indien van toepassing) volgens de coronabarometer. Deze activiteiten zijn ook terug mogelijk vanaf 28 januari 2022, volgens code rood van de coronabarometer.

De coronabarometer

De coronabarometer, naar dewelke hierboven vaak wordt verwezen, vergt soms wat interpretatie en duiding. Twijfel je of je activiteit kan doorgaan? Weet je niet goed welke de precieze voorwaarden zijn? Contacteer ons gerust. Wij proberen je wegwijs te maken. Bij twijfels informeren wij ons verder bij politie of andere bestuurlijke overheden.

Bereikbaarheid administratie De Kluize

De cultuurdienst blijft bereikbaar (09 363 83 30 en reservaties@oosterzele.be) en open tijdens de vaste openingsuren: maandag tot vrijdag: 8.30 uur tot 12 uur - maandag tot donderdag: 13.30 uur tot 16 uur - maandagavond: 18 uur tot 20 uur.

Algemeen

Bovenstaande voorwaarden zijn gebaseerd op deze richtlijnen en worden aangepast en/of bijgestuurd in functie van de beslissingen van de hogere overheden.

Tot snel in De Kluize!

Het Kluizeteam

GC De Kluize icoon

GC De Kluize is gesloten van vrijdagmiddag 24 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022. We zijn telefonisch niet bereikbaar. Toch een dringende vraag? Mail naar reservaties@oosterzele.be, we checken regelmatig onze mailbox.

 

Nog op zoek naar een eindejaarsgeschenk? Hier kan je een cadeaubon bestellen.

 

Praatcafé De Kluize is gesloten vanaf donderdag 23 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022. Op zaterdag 8 januari 2022 is het café uitzonderlijk open van 14 uur tot 23 uur. Vanaf donderdag 13 januari 2022 terug open volgens de gewone openingsuren.

 

Een fijn eindejaar en graag tot in 2022!
Het Kluizeteam