Oosterzele Feest

Neeka

Oosterzele Feest

donderdag, 11 juli, 2019 - 20:00
Pastorietuin Erfgoedhuis
Sint-Antoniusplein 10, Moortsele
Met
Neeka, Roeland Van de Moortele

Oosterzele feest ook dit jaar. Op donderdag 11 juli bent u uitgenodigd in de mooiste tuin van Oosterzele voor een intiem concert van Neeka.

NEEKA met 'Meisje, meisje'
“Eindelijk!” zei Guido Belcanto toen hij hoorde dat singer-songwriter Neeka (Ilse Goovaerts) na vijf albums in het Engels klaar was voor een nieuw Nederlandstalig avontuur. In 2012 schreef ze al het gevoelige pareltje ‘Jij kent de lijnen’, geïnspireerd door en over schilder Raoul De Keyser. Het leverde haar heel wat airplay op bij Radio 1. Toch duurt het nog enkele jaren voor ze beslist om verder te gaan in haar eigen taal. Vele fans en collega’s vroegen het nochtans: “Wanneer doe jij nu eens iets in het Nederlands?”
In het voorjaar van 2018 neemt Neeka tien prachtige songs op in de übergezellige Gentse Room 13 studio’s. Gezongen in haar moedertaal, alsof ze nooit iets anders heeft gedaan, puur en ontwapenend eerlijk. Enkele songtitels: ‘Meisje meisje’, ‘Herfst’, ‘Kersen’, ‘Niet kwaad, Ik ben geen brave(!)’.
De singer-songwriter blijft ook in het Nederlands een melancholisch meisje: speels en vernuftig maar altijd een beetje donker.

Met:
Neeka - zang, gitaar, keyboards
Roeland Van de Moortele – gitaar, banjo, backing vocals

Dit is een initiatief voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap.

Binnenkort

humor/cabaret 24/10/19 Tickets Ja, maar eerst een diploma
familiefilm 30/10/19 Tickets familiefilm
muziek 02/11/19 Tickets 25 years of Grace - a live rockumentary
muziek 10/11/19 Tickets Bart en Luc intiem