Anatomie van pijn

NTGent & Sonntag & Samana (Lies Pauwels)

Anatomie van pijn

zaterdag, 7 maart, 2020 - 20:00
theaterzaal De Kluize
Sportstraat 3, 9860 Oosterzele
spel: Laure Osselin, Olga Kunicka, Melissa Mabesoon, Arne De Tremerie, Zita Cayenberghs, Fien De Keukelaere, Rein Decoodt, Luna Benhelima, Vincent Glasmache

Tickets/prijzen

€ 18,00 standaard
€ 17,00 60+, andersval.
€ 16,00 -26, klein abo
€ 15,00 groot abo
€ 14,00 abo XL

Het verleden doet pijn. Het heden doet pijn. En er is eigenlijk geen verandering. Of is pijn de voorbode van verandering?
Regisseur Lies Pauwels (Het Hamiltoncomplex) maakt een voorstelling over een leven met pijn en pijn in het leven. Pijn als symfonie, als eenzaam experiment, als pijnlijke blooper, eeuwig of acuut, als demon of als bevrijding, als label of als voorspeller van onheil. Pijn staat niet op zichzelf, het is soms een manier van zijn. Deze voorstelling bouwt op de ervaringen van mensen die pijn lijden omdat ze met een specifieke aandoening geboren zijn of in de loop van hun leven met pijn geconfronteerd werden, zowel lichamelijk als mentaal. Samen met vier podiumkunstenaars ontleden ze pijn en zijn metaforen. Samana, de organisatie die de belangen behartigt van patiënten met een chronische ziekte en hun mantelzorgers, ondersteunt en begeleidt dit project.

Lies Pauwels is regisseur en actrice. Ze werkte nauw samen met Alain Platel en Arne Sierens en was te zien in de trilogie Moeder en kind, Bernadetje, Allemaal indiaan, en speelde bij Tg Stan, Dood Paard, Toneelhuis en Noord Nederlands Toneel. In 2013 richtte ze Sontag op, een platform waarmee ze haar werk als maker en als speler wil verbinden aan verschillende artistieke partners.

Coproductie Samana Oosterzele

Binnenkort

humor/cabaret 05/03/20 Tickets Hartenvrouw
theater op locatiefamiliefilm 22/03/20 Tickets Cinema Malfait
theater op locatiefamiliefilm 22/03/20 Tickets Cinema Malfait
familie 29/03/20 Tickets BAM! Of hoe ik eerst geen haar kon vastknopen aan je flipperkasthoofd maar er langzamerhand hartzacht voor viel