Foto © GC De Kluize
Online
Portrettenreeks
Niemand die vertelt zoals gij
maandag 1 maart 2021, 12:00
Portrettenreeks

Portret 1: Djuro en Hendrik

De mens wordt geboren met een opmerkelijke verbeeldingskracht en ogenschijnlijk aangeboren vermogen om verhalen te vertellen. Verhalen kunnen ons ertoe brengen de wereld op een gemeenschappelijke manier te bezien. Ze kunnen mensen verbinden, verlangens onthullen waarvan we niet wisten dat we ze hadden, ons enthousiast maken voor nieuwe ideeën en inzichten en ons inspireren om te groeien en te veranderen.

We hebben de capaciteit ontwikkeld om verhalen te verzinnen en erin te geloven. Verhalen nemen ons mee naar situaties die we nog nooit hebben meegemaakt. Ze overstijgen als het ware het hier en nu. Zo kunnen ze ons meer empathisch maken tegenover anderen. Ze laten ons de wereld van vreemdelingen zien vanuit een ander perspectief.

Na een periode waarin we ontmoeting en nieuwe verhalen schrijven ontbeerden, schotelt het Kluize team je een gevarieerd programma met 1001 verhalen voor. Van ervaren vertellers en vertellers die net aan de deur komen kloppen. Maar allen met hun eigen waardevolle verhaal. Zoals dat van jou.

Want ‘niemand vertelt zoals gij’.

Portrettenreeks

Een twintigtal blind gekozen Oosterzelenaren, tien gesprekken, over koetjes en kalfjes, over leven in bijzondere tijden, over de kleine dingen des levens, met een lach en een traan. Samen ruim 100 minuten kijkplezier: een ode aan de veerkracht van de Oosterzelenaar en de mens in het algemeen, in bijzondere tijden. Mooie verhalen over het leven van alledag, intieme ontboezemingen soms, vaak ook grappig.

In samenwerking met Nicolaas Rahoens.

Portrettenreeks
Leen & Wilfried
Bea & Chris
Paulien & Wout
Nathalie & Marc
Ineke & Luc
Ingrid & Hans
Ellen & Ellen
Rudy & Tim
Rudy & Koen
Sophie & Philippe
Barbara & Lut