Online

Niemand die fietst zoals gij

Rudy & Koen

15 april 2021

Tour de Théâtres: Compagnie Cecilia en de cultuurhuizen van Oosterzele, Merelbeke, Sint-Lievens-Houtem en Wetteren

Nu theaters nog even gesloten moeten blijven, pakt Compagnie Cecilia uit met Cecilia Fietst, een project dat zowel theaterliefhebbers als fietsamateurs aanspreekt. Sinds medio april kan iedereen een eigen Tour de Théâtres rijden, een idyllische fietstocht langs 5 podia in en rond het Gentse die kreunen onder het gemis van hun publiek. De fietslus van 70 kilometer – een stevige tijdrit – slingert van De Expeditie in Gent over CC Nova in Wetteren richting CC De Fabriek in Sint-Lievens-Houtem en GC De Kluize in Oosterzele om via Cultuurhuis Merelbeke weer te landen in De Expeditie. De 5 podia stapten enthousiast mee in het project. De route kan je hier gratis downloaden.

#niemanddiefietstzoalsgij

GC De Kluize is een plek waar ‘verhalen samen komen’, dat van makers en van spelers. Maar meest van al nog van het publiek. De spreuk die de gevel van De Kluize siert (‘Niemand die vertelt zoals gij’) is in die zin een ode aan vertellers van divers pluimage.

Ook vandaag worden nog verhalen geschreven. Dat kan zelfs een virus met pandemische allure niet verhinderen. Begin 2021 lanceerde het Kluizeteam, met de medewerking van regisseur Nicolaas Rahoens (‘Adam&Eva’, ‘De Maagd van Gent’, …), het project ‘#niemanddieverteltzoalsgij.

Een twintigtal willekeurig gekozen Oosterzelenaren vormden 10 duo’s, het podium van GC De Kluize werd een veilige haven voor een deugddoende blind date, een gesprek over koetjes en kalfjes, over ‘leven onder corona gesternte’, over de kleine dingen des levens …

Samen ruim 100 minuten kijkplezier, met de spreekwoordelijke lach en een traan, maar bovenal een ode aan de veerkracht van de Oosterzelenaar en de mens in het algemeen. Mooie verhalen over het leven van alledag, intieme ontboezemingen soms, vaak ook grappig.

Met ‘de koers’ als metafoor voor het leven werd, in het verlengde van dit project, een blind date met twee in het wielrennen gepokt en gemazelde Oosterzelenaren. Over het leven in de koers, over met je neus in de wind rijden, overgeleverd aan, of veilig genesteld in de buik van het peloton, … Omdat niemand het zo schoon en doorleefd vertelt zoals zij.

Andere afleveringen in deze reeks

Barbara & Lut - Niemand die vertelt zoals gij Barbara & Lut 30 april 2021
Sophie & Philippe - Niemand die vertelt zoals gij Sophie & Philippe 22 april 2021
Rudy & Tim - Niemand die vertelt zoals gij Rudy & Tim 13 april 2021
Ellen & Ellen - Niemand die vertelt zoals gij Ellen & Ellen 7 april 2021
Ingrid & Hans - Niemand die vertelt zoals gij Ingrid & Hans 1 april 2021
Ineke & Luc - Niemand die vertelt zoals gij Ineke & Luc 25 maart 2021
Nathalie & Marc - Niemand die vertelt zoals gij Nathalie & Marc 17 maart 2021
Paulien & Wout - Niemand die vertelt zoals gij Paulien & Wout 12 maart 2021
Bea & Chris - Niemand die vertelt zoals gij Bea & Chris 9 maart 2021
Leen & Wilfried - Niemand die vertelt zoals gij Leen & Wilfried 4 maart 2021
Djuro & Hendrik - Niemand die vertelt zoals gij Djuro & Hendrik 1 maart 2021
Trailer - Niemand die vertelt zoals gij Trailer 22 februari 2021

GC De Kluize icoon

GC De Kluize is gesloten van vrijdagmiddag 24 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022. We zijn telefonisch niet bereikbaar. Toch een dringende vraag? Mail naar reservaties@oosterzele.be, we checken regelmatig onze mailbox.

 

Nog op zoek naar een eindejaarsgeschenk? Hier kan je een cadeaubon bestellen.

 

Praatcafé De Kluize is gesloten vanaf donderdag 23 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022. Op zaterdag 8 januari 2022 is het café uitzonderlijk open van 14 uur tot 23 uur. Vanaf donderdag 13 januari 2022 terug open volgens de gewone openingsuren.

 

Een fijn eindejaar en graag tot in 2022!
Het Kluizeteam