Nieuw educatief pakket brengt circusmagie naar de klas

Een circusartiest heeft een belangrijke oproep voor de klas. Hij wil een nieuwe show brengen, maar zoekt inspiratie. Hij denkt dat hij die kan vinden in het rijke circusverleden van de streek rond Gent. En bij de leerlingen! Is jouw klas klaar voor de uitdaging? 

Erfgoed Viersprong stelt voor: ‘Circusartiesten uit het verleden. De Slotshow’. Een nieuw, speels, leerrijk en kant-en-klaar totaalproject dat leerlingen van het 4de tot 6de leerjaar uitdaagt om het verleden te verkennen én hun eigen creativiteit aan te wakkeren. Ze verkennen verschillende leergebieden en dat alles vanuit het fascinerende circusthema. Willen jullie op een boeiende en geïntegreerde manier rond circus werken? Dan is dit iets voor jullie! Het pakket is gratis en volledig online beschikbaar via www.erfgoedviersprong.be/cyrcus/educatie.

Doe mee! Maak een onvergetelijke slotshow met je klas & win

Het project omvat zes circusuitdagingen waarmee je leerlingen zes artiesten uit het verleden leren kennen. Ook Frans De Vos maakt zijn opwachting. Deze Balegemse circusdirecteur en kunstenaar schilderde kleurrijke ‘affiches’ om de voorstellingen van zijn ‘Cirque F. De Vos’ en andere lokale familiecircussen aan te kondigen.

Alle uitdagingen leiden tot acts die de leerlingen samenbrengen in hun eigen Slotshow. We nodigen jullie van harte uit om dit schooljaar met het pakket aan de slag te gaan en jullie Slotshow voor 15 mei 2024 in te sturen via info@4sprong.be. Benieuwd welke Oosterzeelse shows dit zal opleveren!

De parade is hier! Meer circus in de regio

Het lespakket maakt deel uit van het éénjarig streekgebonden project ‘CyRCuS. De parade is hier!’ over het circusverleden en circuscultuur in o.a. Oosterzele. Meer circus? GC De Kluize organiseert drie hedendaagse circusvoorstellingen. Compagnie Amoukanama, een Belgisch-Guinees gezelschap dat in Guinee kansarme jongeren opleidt tot professionele acrobaten, brengt op zondag 26 november de voorstelling FA (voor alle leeftijden). Op zaterdag 2 december doen illusionist Kurt Demey en woordenkunstenares Maud Vanhauwaert je graag geloven dat alles mogelijk is. En op zondag 28 januari 2024 mogen kinderen vanaf 4 jaar buiten de lijntjes kleuren óp het podium van GC De Kluize met beeldend circus-geluidstheater Plock!.

Voor meer historische informatie en het volledig programma, bezoek www.erfgoedviersprong.be/cyrcus.

Heb je vragen? Je kan Erfgoed Viersprong bereiken op 09 362 87 19 of via info@4sprong.be. Voor reservaties in GC De Kluize kan je terecht bij Els op 09 363 83 30 of via reservaties@oosterzele.be.