'NIETS'

SAMWD Zottegem

'NIETS'

zaterdag, 23 februari, 2019 - 14:30 / zaterdag, 23 februari, 2019 - 19:30
theaterzaal De Kluize
Sportstraat 3, 9860 Oosterzele
Tickets/prijzen

Vanaf vrijdag 22/2 kan je je tickets niet meer online kopen; er zijn wel nog tickets beschikbaar aan de ticketbalie voor de voorstelling (er is geen bancontact).

TARIEVEN (genummerde plaatsen!):
Standaard: 9 euro
-18 jaar: 6 euro

Het begint allemaal met Pierre Anthon, een jongen uit klas 2B. Op een dag staat hij op, pakt zijn tas en zegt kalm: ‘Er bestaat niets van betekenis, dat had ik al lang door. En daarom heeft het geen zin om iets te doen, dat heb ik net begrepen.’ Hij stopt zijn boeken in zijn tas, loopt de klas uit en gaat in een pruimenboom zitten.
Zijn klasgenoten pikken dit niet. Ze besluiten hem te laten zien dat hij het fout heeft. In een verlaten loods aan de rand van het dorp beginnen ze een Berg van Betekenis te bouwen. Om beurten moet iemand iets afstaan wat hem of haar dierbaar is. Elk offer heeft een nieuw en groter offer tot gevolg. Wat onschuldig begint, krijgt algauw een dramatische wending …
Niets is een bewerking van het jeugdboek Niets (Janne Teller, 2000) door auteur en theatermaker Freek Vielen. De leerlingen van de vierde graad maken hier hun eigen versie van met alle afdelingen. Het is een vertelling, virtuoos ondersteund door muziek en dans uit alle mogelijke stijlen. (voorstelling +10)