Theater

Zuidpool

De aanzegster

17 november 2021, 20:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Seizoen 2021-2022
Ticketprijzen

€ 18,00 standaard
€ 17,00 60+, andersval.
€ 16,00 -26, klein abo
€ 15,00 groot abo
€ 14,00 abo XL

Beschikbaarheid
De aanzegster

Deze voorstelling werd meermaals verplaatst door de coronamaatregelen. Heb je BETAALDE tickets? Deze blijven geldig.

‘De aanzegster’ is een hedendaagse tragedie waarin waarheid en fake-waarheid onherkenbaar door elkaar lopen in een strijd die via de media wordt gevoerd. Een strijd waarin beeldvorming krachtiger en fataler is dan feiten.
Jorgen Cassier regisseert een nieuwe theatertekst van Ilja Leonard Pfeijffer. Op de scène staat een bijzondere acteursploeg: Sofie Decleir, Koen van Kaam, Robby Cleiren en Nico Sturm. Topmuzikante Els Vandeweyer speelt live vibrafoon en percussie.
Grootmeester Ilja Leonard Pfeijffer schrijft een hedendaagse tragedie over de opkomst en neergang van een beroemde actrice. Als slachtoffer van én voorvechtster tegen mannelijke onderdrukking verwerft zij op korte tijd een enorme heldenstatus. Ze wordt wereldwijd een voorbeeld voor andere vrouwen en zet een beweging in gang die in alle gelederen van de samenleving voelbaar is. Tot zij zelf dader blijkt te zijn...

"De dialogen zijn om duimen en vingers bij af te likken. Het zijn woorden die gewikt en gewogen zijn door een bejubeld auteur, en dat laat zich voelen ook. Het ritme zit juist, de verbeeldingskracht ook. (...) Waarheid is een rekbaar begrip, maar als wij zeggen dat u moet gaan kijken, gelooft u ons dan?" (**** Het Nieuwsblad)
“Één van de beste theatervoorstellingen van dit seizoen.” (Theatermaggezien)
“Sofie Decleir maakt indruk in het al even fonkelende toneelstuk dat Ilja Leonard Pfeijffer schreef over de MeToobeweging" (De Tijd)

Met

met: Sofie Decleir, Robby Cleiren, Koen van Kaam, Nico Sturm & Kenneth Cardon
tekst: Ilja Leonard Pfeijffer
regie: Jorgen Cassier
livemuziek: Els Vandeweyer


https://vimeo.com/391179217

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

GC De Kluize icoon

GC De Kluize is gesloten van vrijdagmiddag 24 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022. We zijn telefonisch niet bereikbaar. Toch een dringende vraag? Mail naar reservaties@oosterzele.be, we checken regelmatig onze mailbox.

 

Nog op zoek naar een eindejaarsgeschenk? Hier kan je een cadeaubon bestellen.

 

Praatcafé De Kluize is gesloten vanaf donderdag 23 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022. Op zaterdag 8 januari 2022 is het café uitzonderlijk open van 14 uur tot 23 uur. Vanaf donderdag 13 januari 2022 terug open volgens de gewone openingsuren.

 

Een fijn eindejaar en graag tot in 2022!
Het Kluizeteam