OLGA/Theater op locatie

Elena Peeters

Johnyboy

28 april 2021, 20:00
CC Nova, Molenstraat 2B, Wetteren
Nog geen nieuwe datum bekend

Ingevolge de maatregelen aangekondigd door het overlegcomité van 5 maart 2021, zal een nieuwe datum worden gezocht voor deze voorstelling.
Reserveerde je tickets voor deze voorstelling? Voorlopig hoef je zelf niets te ondernemen. Meer info vind je op https://gcdekluize.be/wijzigingen/.

Ticketprijzen

€ 14,00 standaard
€ 13,00 60+, EDC, andersval.
€ 12,00 klein abo
€ 11,00 groot abo
€ 10,00 abo XL, -26/OLGA

Johnyboy

Deze voorstelling draagt het OLGA label. Dit jongerenlabel hoort bij theater @DeKluize dat door jongeren (15-25) geselecteerd werd.

Na haar ontwapenende voorstelling ‘ELENA’ (2015) brengt Elena Peeters in ‘Johnyboy’ verslag uit van een roadtrip die je bij de lurven grijpt.

Drie jaar na haar voettocht naar Rome zoekt ze de verbinding opnieuw op, op een iets minder evidente manier. Geen pelgrimstocht dit keer, wel een bezoek aan de zwaarst bewaakte gevangenis van Texas. Daar ontmoette ze drie pennenvrienden: eentje kreeg levenslang en de andere twee de doodstraf. “Wie heeft het recht om te beslissen over iemand zijn leven?”, vraagt de theatermaakster zich af. “Ik probeer vooral te tonen wat ik gezien heb en breng mijn eigen twijfel in de voorstelling naar voren.” ’Johnyboy’ is een ijzersterke monoloog en een zoektocht naar schoonheid en antwoorden.

(Schrijven met een Amerikaanse terdoodveroordeelde of levenslang gestrafte kan via de Stichting Inside-Outside).

Coproductie: CC Nova, Wetteren

Met

tekst & spel: Elena Peeters
coaching: Suzanne Grotenhuis
dramaturgie: Sebastian Müngersdorff, Rosa Vandervost
soundtrack: TomTiest
co-productie: De Warande, De Nwe Tijd en hetpaleis


https://youtu.be/3pX_xGfcTg0