Theatercollege

Hetty Helsmoortel

MISSIE 2020

16 februari 2022, 20:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Seizoen 2021-2022

Deze voorstelling is verplaatst van 28/01/2021 naar 16/02/2022 ingevolge de coronamaatregelen.
Reserveerde je tickets voor deze voorstelling? Voorlopig hoef je zelf niets te ondernemen. Meer info vind je op https://gcdekluize.be/wijzigingen/.

Ticketprijzen

€ 16,00 standaard
€ 15,00 60+, EDC, andersval.
€ 14,00 -26

MISSIE 2020

Een theatershow over het meest spraakmakende wetenschapsnieuws van 2020

Wat moet u op wetenschappelijk vlak onthouden van 2020?
Waarom is wetenschap het mooiste vak op aarde?
Hoe werkt het precies?
En waarom gaat het soms zo traag?

Hetty Helsmoortel doet het allemaal helder en entertainend uit de doeken tijdens een gloednieuwe theatershow die volledig in het teken staat van wetenschap. Een voorstelling op het scherpst van de snee, die veel verder gaat dan de opsomming van een aantal feitjes. Want wetenschap is vooral wondermooi, ontroerend en zit tjokvol menselijkheid. Alleen is die binnenkant uiterst zelden zichtbaar voor het grote publiek. Zak dus onderuit in uw theaterstoel en raak verwonderd, overweldigd en geïnspireerd door de meest spraakmakende gebeurtenissen van het voorbije jaar.

Een must-see voor elke (jong)volwassene met een gezonde interesse in de wereld om ons heen. Geen specifieke wetenschappelijke voorkennis vereist.

Wie is Hetty?

Hetty Helsmoortel is moleculair bioloog, organisator van het Belgische openlucht wetenschapsfestival ‘Sound of Science’, doctor in de gezondheidswetenschappen en was acht jaar kankeronderzoeker aan de UGent.
Haar tweede passie, die voor het theater, nam tijdelijk de bovenhand toen ze tussen haar master en doctoraat door twee jaar Drama studeerde aan het RITCS.
Als wetenschapswatcher volgt Hetty het wetenschapsnieuws op de voet en verschaft ze regelmatig behapbare tekst en uitleg op radio en televisie (o.a. voor VRT NWS). Naast haar wekelijkse lezingen, publiceert ze regelmatig columns in EOS, De Standaard en De Morgen.
Samen met Lieven Scheire maakt Hetty maandelijks de populairste Nederlandstalige podcast over wetenschap en technologie: Nerdland.

In februari 2020 verscheen Hetty’s eerste non-fictie boek bij Borgerhoff & Lamberigts. In haar glasheldere en meeslepende stijl schrijft ze over CRISPR, de meest spraakmakende ontdekking van de 21ste eeuw.