Theater

Arne Sierens

Mouchette

8 december 2021, 20:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Seizoen 2021-2022

Deze voorstelling is verplaatst van 08/01/2021 naar 08/12/2021 ingevolge de coronamaatregelen.

Reserveerde je tickets voor deze voorstelling? Voorlopig hoef je zelf niets te ondernemen. Meer info vind je op https://gcdekluize.be/wijzigingen/.

Ticketprijzen

€ 18,00 standaard
€ 17,00 60+, EDC, andersval.
€ 16,00 -26, klein abo
€ 15,00 groot abo
€ 14,00 abo XL

Mouchette

Mouchette en Arsène wankelen door de wereld. Zij moet als meiske van veertien voor haar jonge zusje zorgen en het huishouden bestieren voor haar ziekemoeder. Hij is platzak, kwaad en verloren omdat zijn vrouw niets meer van zich heeft laten horen. Wanneer het tot een ontmoeting komt, ontstaat ongewild een vreemde samenhorigheid waaraan ze zich allebei vastklampen. Mouchette verstrikt zich in leugens en uitvluchten. Arsène blijft argeloos vertellen over zijn beslommeringen. Hij komt te weten dat ze droomt van het schoolfeest waar ze flamenco zal dansen in een echt Spaans kleed.

Geen onschuldig stuk, maar eentje dat wel altijd enorme bijval heeft gekend bij pers, publiek en vooral ook jongeren. ‘Mouchette’ veroverde in 1990 binnen- en buitenlandse podia en zette Sierens als auteur op de kaart. Sinds die ‘oerversie’ van ‘Mouchette’ heeft Sierens zich drie decennia verder een weg gebaand van auteur, over regisseur, tot volbloed theatermaker. Sierens grijpt een scharniermoment in zijn artistieke loopbaan aan omzijn ‘Mouchette’ opnieuw voor het voetlicht te brengen. Precies dertig jaar later beleeft ‘Mouchette’ haar tweede première en een volledige ‘remake’ met verregaande ingrepen naar inhoud en naar vorm.

Coproductie: GC 't Groenendal

Met

tekst: Arne Sierens
met: Anemone Valcke, Wouter Bruneel, Myrddin De Cauter, Jean-Yves Evrard
muziek: Myrddin De Cauter & Jean-Yves Evrard
decor: Guido Vrolix
regie: Arne Sierens