Film/Muziek/Theater

Berlin

Ramble Song

26 februari 2022, 20:00
Den Amb8, Lange Ambachtstraat 42, Oosterzele
Seizoen 2021-2022
Ticketprijzen

€ 18,00 standaard
€ 17,00 60+, EDC, andersval.
€ 16,00 -26, klein abo
€ 15,00 groot abo
€ 14,00 abo XL

Beschikbaarheid
Ramble Song

Ramble Song is een filmconcert in een unieke installatiesetting. In een reeks poëtische filmtableaus toont BERLIN tranches de vie bevolkt door mensen die zowel schoonheid als teleurstelling hebben ervaren. Op scène staat een opmerkelijke installatie waar leven wordt ingepompt door middel van live muziek en filmbeelden.

In Ramble Song worden drie muzikanten in het midden van de arena live aangevuurd door BERLINs huiscomponist Peter Van Laerhoven. Hij maakte naam als filmcomponist en rock- en popmuzikant en kleurt reeds sinds het prille begin op muzikaal vlak het universum van BERLIN mee in. Peter wordt live bijgestaan door Tim Coenen [o.a. Miet Warlop, Het nieuwstedelijk, The Go Find en Roadhouse Libra], Eric Thielemans [o.a. EARR, Chantal Acda, Tape Cuts Tape, Ben Sluijs Quartet en BERLINs Jerusalem & Remember The Dragons] en Tine Hubrechts [o.a. The Bear That Wasn’t]. De voorstelling gaat vergezeld van een fysieke [vinyl] en digitale uitgave van de muziek.

Ramble Song kent een andere vorm dan voorgaand werk maar is wel vintage BERLIN in het vernuftig puzzelen met (presentatie-)vormen om tot een krachtig geheel te komen. De diepmenselijkheid die vorig, vaak documentair, werk typeerde wordt in dit fictionele werk nog verder uitgebeend, voorbij de anekdotiek en dominerende verhaallijnen.

Met

concept en regie: BERLIN [Bart Baele en Yves Degryse]
spel film: Luk Sponselee, Menno De Schrijver, Michel Van Looveren, Jane Seynaeve, Anthe Baele, Jasper Meuris, Ester Van Nuffel, Ninke De Roeck, Mo Franken, Sigrid Desplentere, Jérôme Gouardères, Jaak Fremault en Billy Ghadhoun Seynaeve
video en montage: Bart Baele en Geert De Vleesschauwer
scenografie: Manu Siebens en BERLIN
compositie muziek: Peter Van Laerhoven
uitvoering muziek: Peter Van Laerhoven, Tine Hubrechts, Eric Thielemans en Tim Coenen [live en film], Mo Franken, Ester Van Nuffel en Ninke De Roeck [film]


https://www.youtube.com/watch?v=b8ELgiTB7SE

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!