Foto © Davy De Pauw
Muziek
30 jaar De Dolfijntjes
De Dolfijntjes / Support: Loeke Vanhoutteghem
vrijdag 2 december 2022, 11:10
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Seizoen 2022-2023
Ticketprijzen

€ 25,00 standaard
€ 24,00 60+, EDC, andersval.
€ 23,00 -26, klein abo
€ 22,00 groot abo
€ 21,00 abo XL

Beschikbaarheid
 Deze voorstelling is volzet. Schrijf je hier in op de wachtlijst
30 jaar De Dolfijntjes

De Dolfijntjes vieren hun 30ste verjaardag met een reeks concerten en een nagelnieuw album. Het project dat begon als grap om het einde van de verbouwing ten huize van de bassist te vieren, is intussen uitgegroeid tot een van de meest spraakmakende live-acts van het Noordelijk halfrond.

Het is de aanstekelijkheid van de songs, het onversneden West-Vlaams absurdisme en het pure spelplezier dat een Dolfijntjesconcert tot vuurwerk maakt. De Dolfijntjes gaan niet rusten vooraleer de zaal helemaal op zijn kop staat. Dat doen ze al dertig jaar zonder God noch gebod. Ni dieu, ni maître!

Na vele onvergetelijke passages op de main-stage van Dranouter en andere festivals keren De Dolfijntjes in hun jubileumjaar terug naar hun roots met een reeks clubconcerten en zaalshows. Aangevuurd door de twee Wimmen, in de rug gesteund door het duivelse blazersduo Fernandez/De Maeseneer en geflankeerd door rock-icoon Serge Feys, beklimmen De Dolfijntjes het podium om er als psychedelische sjamanen de pannen van het dak te spelen.

Loeke Vanhoutteghem (°1996, Kortrijk) is beeldend-performatief woordkunstenaar.
Ze schrijft in diverse genres gaande van gedichten over lied- en theaterteksten tot uitdagende slam poetry. Loeke is verbonden aan het Letterzetter-collectief en Hiphop Academy De Stroate (beide in Kortrijk).

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

30 jaar De Dolfijntjes