Foto © Maruszak PHOTO
Theater
C.A.T.C.H.
Aïcha Cissé, Aminata Demba & Frédérique Lecomte / KVS
donderdag 20 april 2023, 20:00
polyvalente zaal Den Amb8, Lange Ambachtstraat 42, Oosterzele
Seizoen 2022-2023
Ticketprijzen

€ 18,00 standaard
€ 17,00 60+, EDC, andersval.
€ 16,00 -26, klein abo
€ 15,00 groot abo
€ 14,00 abo XL

Tickets aan gereduceerd groepstarief 15,3€ zijn verkrijgbaar bij:
GROS Melle: pauwels.moeraert@telenet.be
Merelbeke Mondiaal: rhoddy.petit@telenet.be
GRIS Oosterzele: kenis.vandamme@telenet.be

Beschikbaarheid
C.A.T.C.H.

Bam! Pow pow! Wham! Zet je schrap om meegesleurd te worden in een wervelwind aan flitsende monologen, blinkende kostuums en theatrale gebaren. Aminata Demba en Aïcha Cissé treden in C.A.T.C.H. (Coalition Against Type Casting Horror) in de ring voor het gevecht van hun leven. In die ruimte die voor even van hen is, doen ze een poging om zich als zwarte actrices en vrouwen te bevrijden van de vele keurslijven die hen worden opgedrongen.
In regie van Frédérique Lecomte, met wie ze eerder samenwerkten voor hun doorbraakvoorstelling ‘Dis-moi wie ik ben’, gaan ze aan de slag met personages en scènes uit de theatergeschiedenis en de populaire cultuur. Thema’s als repertoire, representatie en rolmodellen worden op een lichtvoetige manier ondersteboven gehaald.
Demba en Cissé laten hun spierballen rollen en bundelen de krachten om zich te ontworstelen aan heersende mechanismen en denkpatronen, binnen de lijnen van de podiumkunsten en daarbuiten.
Het duo verleidt je met Coalition Against Type Casting Horror (C.A.T.C.H.) om mee te gaan in hun ervaringen. Hierbij leggen ze genadeloos belangrijke kwesties bloot, in een bitterzoete voorstelling waar het spelplezier van afspat.
#freedomtoactforall #jointhecoalition #catch

Een bitterzoete worsteling met de heersende keurslijven, vol humor en spelplezier.

Coproductie: GRIS-Oosterzele, Merelbeke Mondiaal, GROS-Melle en Avansa-Gent

Met

concept & creatie : Aminata Demba, Aïcha Cissé, Kristin Rogghe & Frédérique Lecomte
spel: Aminata Demba & Aïcha Cissé
regie: Frédérique Lecomte
dramaturgie: Kristin Rogghe & Ewout d'Hoore
met de steun van: de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest


https://vimeo.com/572185942

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

C.A.T.C.H.