Foto © Stef Lernous
Theater
CQ.
Abattoir Fermé
zaterdag 9 december 2023, 20:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Seizoen 2023-2024
Ticketprijzen

€ 18,00 standaard
€ 17,00 60+, EDC, andersval.
€ 16,00 -26, klein abo
€ 15,00 groot abo
€ 14,00 abo XL

Beschikbaarheid
CQ.

De stad is oud, koud en donker. Er staat een appartementsblok met onderin een nachtwinkel die steevast wordt bevoorraad, maar waar ooit iemand is. Er klinkt gefluister in de buizen op ’t toilet. Een stem die spreekt in een vergeten taal en om verboden dingen vraagt. De onzichtbare buren zijn iets aan ‘t bouwen, ge kunt het horen. Niemand weet wat. Zij weten het ook niet. Op een dag stond er een bouwdoos voor de deur en de handleiding stak in de bus. Niemand weet hoe kort de dag wordt en hoe lang de nacht gaat duren en niemand wil alleen sterven dus – Bon. Ge weet wat doen.
CQ. speelt zich af in en rond “Het Blok” – een even reëel als mythisch flatgebouw dat werd opgetrokken in de 1970’s en zich in
ergevorderde staat van verval bevindt. Een post-apocalyptische omgeving van roest en woekering, waarin geheimen en rituelen worden uitgewisseld onder de donkere mantel van een schijnbaar eindeloze nacht. CQ. (als in: ‘seek you’) toont de verhalen en complicaties van verschillende bewoners van het gebouw – onuitgesproken relaties in de trappenhal, generaties durende burenruzies, een lift als transitplek voor verborgen liefde. Een wereld die op de onze lijkt, waarin mensen buren zijn, maar mekaar niet kennen en niet zien. Hun verlangen naar contact is groot, maar hun daadkracht klein.

Met

Stef Lernous (tekst en regie), Steve Geerts, Berthe Kilozo, Kirsten Pieters, Tine Van den Wyngaert, Chiel van Berkel (spel), Sven Van Kuijk
(scenografie), Abattoir Fermé / Kunstencentrum nona (productie)

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

CQ.