Foto ©
Concert / Gastvoorstelling
De Kleine Revolutie – Roel Van Bambost & Band
Seniorenraad Oosterzele
woensdag 15 juni 2022, 17:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Gastvoorstelling
Ticketprijzen

€ 15,00 standaard, inclusief receptie achteraf

Beschikbaarheid
De Kleine Revolutie – Roel Van Bambost & Band

Veertig-plussers kennen Roel Van Bambost als de minzame filmrecensent van de VRT. Vijftig/zestig-plussers zullen zich ook het kleinkunst-duo Miek & Roel herinneren. Inderdaad de beide Roelen, zijn één en dezelfde man: Roel Van Bambost. Eminence grise inmiddels maar nog steeds pittig ambitieus om met vele luisterliedjes en zijn gitaar onder de arm op stap te gaan.

Eind 1965 behaalden Miek & Roel de derde plaats in de BRT-wedstrijd ‘Ontdek de Ster’ met – kan het anders? – ‘Blowin’ in the Wind’ van Bob Dylan. De toon was gezet. In 1967 brachten zij hun eerste LP uit ‘Je kan nooit weten’, waarop zij begeleid werden door Roland van Campenhout. Later volgden nog vier albums. Met de LP ‘Miek & Roel’ haalden ze goud. Nog later volgden de CD’s “Cafard” en “De Titanic achterna”.

In maart 2017 deden de geëngageerde zangers Miek & Roel hun laatste optreden samen, na een carrière van meer dan 50 jaar. Roel had toen al, samen met Levien en Mathieu Engels, een hommage gebracht aan Dimitri van Toren en een jaar later toerde hij met de Vintage Club, in trio met Erik van Nijghen en Hans de Booij.

Nu komt Roel met een nieuw programma: ‘de Kleine Revolutie’, een knipoog naar ‘De Grote Revolutie’, een van de bekendste songs van Miek & Roel. Roel brengt het programma in duo (met gitarist Stef Wouters), of als band, aangevuld met Gijs Hollebosch, (dobro en mandoline) en Alex Rambaut (accordeon).

Hun repertoire bestaat uit enkele onverwoestbare titels van Miek & Roel (‘Jan met de pet’, ‘Het verdronken land van Saeftinghe’) en Nederlandstalige bewerkingen van songs van o.a. Bob Dylan, Richard Thompson, James Taylor, Townes van Zandt, Warren Zevon e.a. Kortom, het allerbeste uit de sweet sixties en seventies folk, of zelfs iets later.

Met

Roel Van Bambost & band

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

De Kleine Revolutie – Roel Van Bambost & Band