Foto © Duet
Dans / Gastvoorstelling
Een trio van duetten
Dance Fest 2022
woensdag 6 juli 2022, 20:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Gastvoorstelling
Ticketprijzen

€ 20 standaard

Beschikbaarheid
Een trio van duetten

“An existential duet”
Kunnen een Belgische homo-atheïst en een jonge protestantse Noorse vrouw je existentiële problemen oplossen door middel van dans? Waarschijnlijk niet, maar in “An existential duet” geven Anna Benedicte Andresen en Iannes Bruylant het beste van zichzelf om dat te proberen.
De performers gebruiken stem en dans om hun dankbaarheid te uiten in een multidisciplinaire voorstelling. Ze willen het moment delen met elkaar en het publiek.

“An unconventional striptease”
An unconventional striptease is een poëtische ode aan filmische romantiek. Performers Ian Yves Ancheta en Iannes Bruylant brengen een intiem portret van een relatie tussen twee mannen.
Homoromantiek is slechts sporadisch doorgebroken in de mainstream cultuur en meestal gedrenkt onder dramatische thema’s. In An unconventional striptease proberen de performers de lijn van de homoromantische cinema te herschrijven.
Door zichzelf kwetsbaar, gebrekkig en speels op te stellen ontbloten de dansers meer dan alleen wat huid. Ze verkennen de letterlijke en symbolische notie van naaktheid, waarbij ze onbeschaamd zichzelf zijn met elkaar en het publiek. Door een combinatie van humor, theater en dans word je uitgenodigd om de alledaagse gebrekkige relatie te vieren.

“The astonishing adventures of an accidental image”
Een boom? Een vogelverschrikker? Een feestje? Een klein duwtje en hij wordt een dier. Een paar kleine aanpassingen en de pianist blijkt toch een Grieks standbeeld te zijn?
Deze choreografie speelt met de context rondom een afbeelding. De dans begint met één beeld en gaat over in een voortdurende transformatie van beelden. Een absurd verhaal dat alsmaar verandert van context, met twee personages verwikkeld in een moeizame zoektocht naar connectie, waarbij de één bevroren is en slechts kan bewegen door middel van manipulatie van de ander.

Met

Anna Benedicte Andresen, Iannes Bruylant, Yves Ancheta, Iris Boer & Sebastian Pickering

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

Een trio van duetten