Foto © Blast Radius - Adriene Jenik
Dans
Hunters & Collectors
Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe
zondag 21 mei 2023, 20:00
Den Amb8, Lange Ambachtstraat 42, Oosterzele
Seizoen 2022-2023
Ticketprijzen

€ 20,00 standaard
€ 19,00 60+, EDC, andersval.
€ 18,00 -26, klein abo
€ 17,00 groot abo
€ 16,00 abo XL

Beschikbaarheid
Hunters & Collectors

Met Hunters & Collectors betreedt Voetvolk het rijk van de vrijheid. Geen mythische plek, maar de wereld zoals hij zich stapsgewijs laat doorkruisen. Overdag wandelen we. We leggen door het land en de stad, door weer en wind te voet de weg af naar de plaats waar het op het einde van de dag zal gebeuren: de scène. De toeschouwers kunnen zich onderweg aansluiten. Ze bereiden samen met ons het ritueel voor van de avond. Nooit deden we onze groepsnaam meer eer aan. Nooit vielen we er zo mee samen. Met Hunters & Collectors, we celebrate the Art of Walking.

Met Hunters & Collectors keert Voetvolk terug naar zijn roots. Het voetvolk levert het werk op de grond dat de grenzen van het front verlegt, en precies dat maken we met deze voorstelling op een bijzondere manier tot thema. Aanleiding is de vraag hoe mensen omgaan met grenzen. Het onderzoek spitst zich toe op het belang van het benenwerk daarbij, de voeten. Hoe het in beweging zijn, het letterlijk gaande blijven, een kracht kan zijn om te overleven.

Wandelen is daartoe de sleutel. Het is de meest elementaire vorm van vooruitgaan, het stap voor stap doorleven van vrijheid. We onderzoeken hoe mensen al stappend samenkomen, hoe de tocht eruit ziet. Met Hunters & Collectors verheffen we het wandelen tot een hogere levenskunst.

Hunters & Collectors is een show voor zeven performers en drie live muzikanten. Voor het sound design tekenen Maarten Van Cauwenberghe, Dag Taeldeman en Rodrigo Fuentealba Palavicino, drie opmerkelijke Belgische gitaristen. Door de live uitvoering interageren muziek en dans opnieuw sterk met elkaar – een echt Voetvolk-keurmerk.

Met

choreografie: Lisbeth Gruwez
compositie, geluidsontwerp & live muziek: Maarten Van Cauwenberghe, Dag Taeldeman & Rodrigo Fuentealba Palavicino
performance: Lisbeth Gruwez, Nathalia Pieczuro, Kasper Vandenberghe & een gemengde cast van 4 andere dansers (TBC)
dramaturgie: Bart Meuleman
coproductie: KVS – Royal Flemish Theatre, Kunstencentrum Vooruit, Julidans, Theater Freiburg

met de steun van: NONA, de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) & de Tax Shelter-maatregel van de Belgische overheid

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

Hunters & Collectors