Foto © Victoria Rose Roy
Dans
Nomadics (creatietour)
Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe
zondag 21 mei 2023, 20:00
Den Amb8, Lange Ambachtstraat 42, Oosterzele
Seizoen 2022-2023
Ticketprijzen

€ 20,00 standaard
€ 19,00 60+, EDC, andersval.
€ 18,00 -26, klein abo
€ 17,00 groot abo
€ 16,00 abo XL

Beschikbaarheid
Nomadics (creatietour)

In Nomadics, Lisbeth Gruwez’ nieuwste voorstelling, nemen acht dansers het publiek mee op trip. Letterlijk: we gaan samen wandelen. De dansers verschijnen op een afgesproken plaats en uur en pikken de toeschouwers op voor een kilometerslange tocht waarin kijken, ervaren en verbinding met het landschap centraal staan. Van de prikkels en de ruis van de stad naar de rust van het land. En terug naar de drukte. Ze worden één, dansers en toeschouwers, een groep wandelaars die zich samen weten maar altijd zichzelf kunnen blijven.

Vul hier het inschrijfformulier voor deelname aan de wandeling in.

Eindigen doen we op de scène, waar de wegen weer scheiden. Dan kan de performance beginnen. Maar de ervaring van de tocht keert in verhevigde vorm terug. De dansers verbeelden het landschap en de afgelegde weg. Soms zijn ze boom, soms zijn ze gras. Soms zijn ze rots, soms zelfs mens. In Nomadics verschijnen ze evenwaardig en met elkaar verbonden in een voortdurende transformatie.

Muziek en licht zorgen voor een totaalervaring. De elektronische composities van Maarten Van Cauwenberghe bootsen het geluid van stad en land niet na, maar verklanken de ziel van de tocht – we noemen het environmental techno. Alles betovert. Nomadics is een Magical Forest.

Met

CHOREOGRAFIE Lisbeth Gruwez COMPOSITIE, GELUIDSONTWERP & LIVE MUZIEK Maarten Van Cauwenberghe PERFORMANCE Antoni Androulakis, Artemis Stavridis, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Simon Arson, Tim Bogaerts, Valeria Saija DRAMATURGIE Bart Meuleman LICHTONTWERP Jan Maertens KOSTUUMONTWERP Eli Verkeyn STAGIAIRES Victoria Rose Roy & Emma Meerschaert PRODUCTIE Voetvolk vzw COPRODUCTIE KVS – Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Perpodium, Julidans, Theater Freiburg & Charleroi Danse RESIDENTIES kunstencentrum Nona, BUDA, Charleroi Danse, Voetvolk Atelier Rubigny MET DE STEUN VAN de Vlaamse Gemeenschap & de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via Mohow

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

Nomadics (creatietour)