Foto © Francis Vanhee
Muziek
Oud zeer
Jan Swerts
woensdag 19 oktober 2022, 20:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Seizoen 2022-2023
Ticketprijzen

€ 18,00 standaard
€ 17,00 60+, EDC, andersval.
€ 16,00 -26, klein abo
€ 15,00 groot abo
€ 14,00 abo XL

Beschikbaarheid
Oud zeer

De tocht die Swerts op zijn debuutplaat langs de verdwenen straten en mensen van zijn jeugd ondernam, eindigde in een doodlopende straat richting een begraafplaats. De fascinatie voor die plek waar ieder verhaal eindigt, moest wel uitmonden in een kerkhofplaat. Oud Zeer gaat dus verder waar Weg eindigde.
Het nieuwe album, zijn vierde al, is een muzikaal grafduinen. Oud zeer bevat tien pianonummers die stuk voor stuk vernoemd zijn naar grafschriften die Swerts de afgelopen jaren op begraafplaatsen las. Van opener ‘Je beseft pas in de avond’ over ‘Het ongekend nadezen’ tot afsluiter ‘Alles vergaat, alles verdwijnt’.
Muzikaal is Oud zeer een stuk kaler, een pak meer uitgebeend dan zijn vorige albums. Piano, stem, hier en daar wat gitaar of strijkers: meer is er niet. En stipte hij voorheen graag de invloeden van Nick Drake, Jotie ’t Hooft en Wim Mertens aan, dan liet Swerts zich deze keer vooral inspireren door The Raven van Edgar Allen Poe en Hejira van Joni Mitchell, een van zijn lievelingsplaten.

Oud Zeer – uitgegeven door Unday Records – is een memento mori, waarop Swerts in zijn typische mix van singer-songwriter en klassiek de luisteraar herinnert aan het troostende feit dat we er weldra nooit meer zullen zijn.
Nimmermeer…

“De pijnlijke schoonheid van het einde” – Dansende Beren ★★★★½

Met

viool: Beatrijs De Klerck
cello: Sam Faes
gitaar: Kevin Imbrechts
gitaar: Gianni Marzo
piano en zang: Jan Swerts


https://www.youtube.com/watch?v=kPREDaa72U8&t=9s

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

Oud zeer