Foto © fenix
Apero Klassiek / Muziek
Van Beethoven tot Bond… James Bond
Phenix Fagottenkwartet o.l.v. Dirk Noyen
zondag 26 mei 2024, 11:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Seizoen 2023-2024
Ticketprijzen

€ 12,00 standaard
€ 08,00 -26, SAMWD-leerlingen
incl. zondags aperitief

Beschikbaarheid
Van Beethoven tot Bond… James Bond

Dirk Noyen, eerste fagotsolo van de Munt (Nationale Opera te Brussel) vatte in het voorjaar van 1999 het plan op om samen met drie van zijn oud-leerlingen een fagottenkwartet op te richten. Het ensemble werd ‘ Phenix’ gedoopt en de hoofddoelstelling werd het beter bekend en bemind maken van de veelzijdige fagot bij een breed publiek. De naam van het kwartet ‘Phenix’ is ontleend aan één van de weinige stukken die ooit speciaal gecomponeerd zijn voor vier fagotten, namelijk ‘Le Phenix’ van M. Corrette. Het kwartet nam twee albums op Bassoon 4 All, volumes 1 en 2. Ze bevatten een bloemlezing uit het repertoire van Phenix , meestal licht verteerbare muziek, gaande van originele klassieke werken tot arrangementen van gekende volks-, jazz- en popnummers.
Door deze wervelende cocktail van muziekstijlen ontdekt men de homogene klankkleur van dit fagottenkwartet en zijn verschillende timbres: de typische lage ‘Grootvaders’ – sonoriteit, het komische ‘Charlie Chaplin’ – mediumregister en de zangerige hoogte. De contrafagot met zijn diepe klanken is een verrijking voor het kwartet.

Coproductie
SAMWD en CC Zoetegem

Met

Dirk Noyen, Koen Coppé, Davy Callens & Wim Van Volsem

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

Van Beethoven tot Bond… James Bond