Foto © DAMON DE BACKER
Muziek
Vraagetaan
Fixkes
zaterdag 27 april 2024, 20:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Seizoen 2023-2024
Ticketprijzen

€ 20,00 standaard
€ 19,00 60+, EDC, andersval.
€ 18,00 -26, klein abo
€ 17,00 groot abo
€ 16,00 abo XL

Beschikbaarheid
Vraagetaan

Haast geruisloos is Fixkes uitgegroeid tot een blijvertje. Er was die enorme binnenkomer ‘kvraagetaan’, in 2007 alweer, en daarna werd het een pak stiller rond de Antwerpse band, maar Fixkes bleef wel bezig. Bleef schaven aan teksten en nummers, ruilde het breekbare al eens in voor een vuile gitaarsolo of een streep hiphop. En werd beter en beter. Altijd met die geestige, al dan niet ironische blik op de kleine kantjes van het leven, verpakt in een intussen stevig lijstje aan gewoon goeie songs. Check ze maar: ‘Dardennen’, ’Neukvriendje’, ‘Koriander van den Turk’, ‘Nooit niks’, ‘Goochelmonnetje’, ‘Ongelukkig’, ‘Buitenmens’, ‘Ik weet niemand’… Het moet zowat het meest gehoorde compliment na een optreden van Fixkes zijn: ‘Ik wist niet dat jullie zoveel goeie nummers hadden.’
De teller staat intussen op vier albums. Voor ze aan nummer vijf beginnen, is het eerst tijd voor iets anders: een verzoekjestournee!
Hoe zou ‘Ongelukkig’ klinken in het Engels? Spelen jullie ‘Ik eb tijd’ nog eens? Iets van de Beastie Boys? Of Louis Neefs? En mag ons Astrid mee trompet komen spelen op ‘kvraagetaan’ of een tekening komen maken tijdens ‘Vilamarxant’? Stel ze maar, al je vragen, de jury zal vervolgens streng maar redelijk rechtvaardig beoordelen of ze een plekje krijgen in de – opgepast, voorspelbare woordspeling – ‘Vraagetaan Fixkes’; de eerste theatershow van Fixkes ooit.

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

Vraagetaan