Foto © Boumediene Belbachir
Theater
Vrede, Liefde en Vrijheid
Stijn Devillé / Het Nieuwstedelijk
donderdag 15 december 2022, 20:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Seizoen 2022-2023
Ticketprijzen

€ 20,00 standaard
€ 19,00 60+, EDC, andersval.
€ 18,00 -26, klein abo
€ 17,00 groot abo
€ 16,00 abo XL

Beschikbaarheid
Vrede, Liefde en Vrijheid

In de marge van de onderhandelingen van het Verdrag van Versailles ontmoeten drie mensen mekaar in een hotellobby in Parijs. De grote oorlog is achter de rug, de sfeer is uitgelaten: de twenties staan ready to roar.
De jonge, briljante econoom John Maynard Keynes – openlijk bisexueel in een tijd dat dat nog strafbaar was – is één van de onderhandelaars. Op een nacht valt hij voor de charmes van Lydia Lopokova, een ballerina van de Ballets Russes die in hetzelfde hotel logeert. Zij houdt een Afrikaanse man in het hotel voor een bediende. Die blijkt echter Charles D.B. King te zijn, gezant van Liberia, het enige vrije Afrikaanse land. King is dan ook de enige zwarte onderhandelaar op het congres. Er ontspint zich een gesprek over vrijheid. Waar ze alle drie naar op zoek schijnen.
“Een onvergetelijke rit” – Knack ★★★★
“Een portret van burgerwoede – De Morgen ★★★
“Dankzij de stomende soundtrack waan je je zelfs in een thriller” – De Standaard ★★★★

Met

tekst en regie: Stijn Devillé
spel: Michaël Pas, Prince K. Appiah, Clara Cleymans
muziek: Geert Waegeman
dramaturgie: Els Theunis, René Michaelsen, Jörg Vorhaben
scenografie: Saskia Louwaard
kostuum: Joëlle Meerbergen
een coproductie van Het nieuwstedelijk, Staatstheater Mainz en Theater im Bauturm Köln.
deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en Gallop Tax Shelter.


https://vimeo.com/622532306

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

Vrede, Liefde en Vrijheid