Foto © Fred Debrock
Theater
Wildeman
Theater Malpertuis en Bob De Moor
vrijdag 15 maart 2024, 20:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Seizoen 2023-2024
Ticketprijzen

€ 18,00 standaard
€ 17,00 60+, EDC, andersval.
€ 16,00 -26, klein abo
€ 15,00 groot abo
€ 14,00 abo XL

Beschikbaarheid
Wildeman

“Zou het waar zijn dat de Allerhoogste u een rekening presenteert? En indien wel, hoe ziet de mijne er dan uit?”
Ieder jaar in augustus gaat bij de uit Vlaanderen gevluchte cafébaas Beer het licht uit. Dan sluit hij zich op in z’n zolderkamer in Amsterdam om af te dalen in de gebeurtenissen van z’n leven. Het is een geschiedenis van verdriet en schaamte, met het broeierige Antwerpen van de 16e eeuw als decorum. Een stad die drijft op handel en geld, maar waarin de eenheid zoek is. En ook Beer is verscheurd, door een verinnerlijkte pijn waar hij niet omheen kan: drie vrouwen verloor hij in het kraambed, en nog steeds is hij op zoek naar die spreekwoordelijke andere helft. Is er voor Wildeman ook een Wilde-vrouw? En is dat niet het verlangen van iedereen?
Op uitnodiging van artistiek directeur Piet Arfeuille schreef Jeroen Olyslaegers, uitgaande van zijn bejubelde historische roman Wildevrouw een nieuwe monoloog Wildeman voor rasverteller Bob de Moor.
In de monoloog krijgt de persoonlijke geschiedenis van Beer de focus. Hoe ga je met verdriet om? Mag men langer rouwen dan de omgeving meestal verdraagt? Kan er een moment komen waarop je je niet meer verzet tegen de pijn, maar die als het ware omarmt of loslaat? En hoe ga je om met schuldgevoel? Blijft het opgesloten in je lichaam en ziel? Of komt er een moment dat het woorden krijgt en tot inzichten leidt?

Coproductie: bibliotheek Oosterzele

Met

Jeroen Olyslaegers (tekst), Bob De Moor (spel), Steve Salembier (vormgeving), Rik Teunis, Wim Loobuyck (licht en geluid), Lieve Pynoo (kostuum)
Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid via Flanders Tax Shelter


https://vimeo.com/759087990?embedded=true&source=vimeo_logo&owner=6048400

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

Wildeman