Foto © Annelies Anseeuw
Apero Klassiek / Muziek
With her would I go
Celine Debacquer & Jozefien Van Parys
zondag 1 oktober 2023, 11:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Seizoen 2023-2024
Ticketprijzen

€ 12,00 standaard
€ 08,00 -26, SAMWD-leerlingen

incl. zondags aperitief

Beschikbaarheid
With her would I go

Mezzosopraan Celine Debacquer en pianiste Jozefien Van Parys brengen werk van o.a. Clara Schumann, Rebecca Clarke, Cécile Chaminade, Mel Bonis en Amy Beach. Twee vrouwen brengen muziek van vrouwen. De westerse klassieke muziek lijkt wel een processie van mannelijke genieën. En toch zijn er altijd vrouwelijke componisten geweest. Veel vrouwen streden om hun ambities waar te maken en obstakels te overwinnen die de samenleving hen in de weg legde. Zoals elke mannelijke componist, zocht ook de vrouwelijke artiest naar erkenning.
Beeld het je in: Clara, Rebecca, Cecile, Amy en Mélanie aan de schrijftafel. Elk in hun tijdsgeest en bruisend van het talent. Ze stonden in de schaduw van degene die ze liefhadden, maar bleven volharden in hun muzikale kracht. Ze waren niet enkel componist, maar ook uitmuntend muzikant. De naamsbekendheid die ze hadden tijdens hun leven, bleef niet helemaal intact. Wij willen hun muziek spelen en delen. Niet omdat het vrouwen zijn, maar omdat het getalenteerde artiesten zijn die we niet mogen vergeten en die ook jouw aandacht verdienen.

“Not to be forgotten, to live in the heart and memory of those who understand you – that is the supreme consolation for an artist.” (Cécile Chaminade)

Coproductie: SAMWD Zottegem en CC Zoetegem

Met

Celine Debacquer (zang)
Jozefien Van Parys (piano)

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

With her would I go