Foto © sigrid spinnox
Circus / Familie
FA – Compagnie Amoukanama
Anthony Weiss (regie-choreografie-scenografie)
zondag 26 november 2023, 15:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Seizoen 2023-2024
Ticketprijzen

€ 18,00 standaard
€ 17,00 60+, EDC, andersval.
€ 16,00 -26, klein abo
€ 15,00 groot abo
€ 14,00 abo XL

Beschikbaarheid
 Deze voorstelling is volzet. Schrijf je hier in op de wachtlijst
FA – Compagnie Amoukanama

Voor alle leeftijden.

circuskunsten – banquine, platform, (partner)acrobatie, luchtacrobatie – dans, muziek

Een groep jonge mensen gaat op zoek naar een onbekend land, een nieuwe wereld. Ze hebben verschillende achtergronden, maar trekken samen op, omdat ze verder willen gaan dan ooit. Voortgedreven door hoop, volgen deze opgewekte en openhartige jongeren een licht aan de horizon.

FA is een grote zoektocht naar verandering. Een reis die het kruispunt tussen Afrika en de Westerse wereld oversteekt. Een ode aan het leven die een diepmenselijke, heilige eenheid uitstraalt.

Compagnie Amoukanama is een Belgisch-Guinees gezelschap dat in Guinee kansarme jongeren opleidt tot professionele acrobaten. Voor de eerste grote productie van het gezelschap werken ze samen met de Franse regisseur en choreograaf Anthony Weiss. De productie kwam tot stand tijdens de coronaperiode wat in eerste instantie leidde tot een openluchtversie. Nu is er ook de meer uitgebreide zaalversie waarmee het gezelschap van september 2023 op tournee gaat.

Coproductie
CyRCuS. De parade is hier! www.erfgoedviersprong.be/cyrcus/

Met

Regisseur, choreograaf, scenograaf: Anthony Weiss
Artiesten: Mamadou Lamarana Bah, Balla Moussa Bangoura, Ibrahima Sory Bangoura, Mohamed Bangoura, Tidjane Bangoura, Ibrahima Sory Camara, Facinet Camara, Alseny Sacko, Panival Soumah, Nathalie Vandenabeele
Lichtcreatie: Tim Oelbrandt
Techniek: Ben Vanslembroeck
Productie: vzw Amoukanama

Met de steun van:
Espace Périphérique, Parijs - Vlaamse overheid - Institut Français - Dommelhof - Ecole nationale de cirque, Châtellerault


https://www.youtube.com/watch?v=TqteLBWzW4E

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

FA – Compagnie Amoukanama