Praktisch

GC De Kluize – Sportstraat 3, 9860 Oosterzele

09 363 83 30

reservaties@oosterzele.be

Praatcafé

Het praatcafé is gesloten van donderdag 16 mei tot en met woensdag 29 mei 2024.

Openingsuren: donderdag, vrijdag en zaterdag van 14 uur tot middernacht, zondag van 11 uur tot 22 uur en bij de voorstellingen van GC De Kluize.

Tijdens de paasvakantie is het praatcafé open, behalve op donderdag 11 april en vrijdag 12 april 2024.

Reserveren kan telefonisch via 0477 23 42 89 (Christophe De Neve).

De keuken is open, telkens van 18 uur tot 21 uur en op zondagmiddag.

Cultuurdienst

Open van maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 12 uur en van 13.30 uur tot 16 uur. Op vrijdagnamiddag zijn we gesloten. Op maandagavond zijn we open van 18 uur tot 20 uur.


Stap, trap, trein & bus

Verplaats je met de fiets naar De Kluize en verzamel vouchers ter waarde van 1 euro. Deze vouchers kan je gebruiken in het cultuurcafé of als korting voor voorstellingen in De Kluize.


Tussen het dorp van Oosterzele en site de Kluize ligt een comfortabel fietspad. Vanuit Balegem is het aangenaam wandelen en fietsen via de Oude Heirbaan. Kom je vanuit Scheldewindeke? Sla op Pelgrim linksaf naar en stap of trap via Hoeksken en Hettingen naar de sporthal of het gemeenschapscentrum.


Het dichtste fietsknooppunt is 94 ter hoogte van het gemeentehuis van Oosterzele. Vanaf hier kan je het bewegwijzerde fietspad richting site de Kluize volgen.

Met de trein

Het station van Scheldewindeke ligt op anderhalve kilometer van het gemeenschapscentrum. Vanaf het station stap je richting Marktplein en Pelgrim voor je op de Windekekouter komt.

www.nmbs.be

Met de bus

Vlak bij GC De Kluize bevinden zich twee bushaltes. Deze worden bediend door lijn 49, Gent-Geraardsbergen-Herzele en omgekeerd.


Lijn 49 Gent-Geraardsbergen-Herzele

weekdag: 1 rit per uur / zaterdag: 1 rit per uur / zondag: 1 rit per 2 uur


Ook lijn 440, belbus Oosterzele-Zottegem bedient deze haltes. De belbus rijdt niet volgens een vaste route of dienstregeling, en stopt alleen aan haltes die op voorhand werden aangevraagd. Je moet dus verplicht vooraf reserveren. Hoewel de belbus geen taxi is die van deur tot deur rijdt, kan je kriskras reizen doorheen het hele belbusgebied.


www.delijn.be


Op basis van de aanvragen voor een bepaalde rit stippelt de computer de efficiëntste reisweg uit. Ook rolstoelgebruikers kunnen mee met de belbus. Alle belbussen zijn immers uitgerust met een lift. Een belbus rijdt enkel op aanvraag. Vergeet ook zeker je terugrit niet te reserveren. Meer informatie voor de reservering en het gebruik van deze dienst vind je op www.delijn.be/nl/belbus.

Met de wagen

Kom je van de autosnelweg E40?

Dan neem je de afrit 17 richting Zottegem. Aan het tweede kruispunt met verkeerslichten sla je rechtsaf richting Oosterzele Dorp. Vervolg je weg gedurende 2,5 kilometer, je ziet het gemeenschapscentrum aan je linkerzijde.

Kom je van Zottegem?

Volg de N42 richting Wetteren. Aan het kruispunt met de Houtemstraat sla je linksaf richting Oosterzele Dorp. Vervolg je weg gedurende 2,5 kilometer, je ziet het gemeenschapscentrum aan je linkerzijde.

Kom je van Sint-Lievens-Houtem?

Voorbij het marktplein sla je aan Bruisbeke linksaf. Vervolg je weg via de Houtemstraat en rijdt aan het kruispunt met de N42 rechtdoor. Vervolg je weg gedurende 2,5 kilometer, je ziet het gemeenschapscentrum aan je linkerzijde.

Kom je van Merelbeke, Gavere of Zwalm?

Rijd via de gewestweg N415-Lange Munte richting Scheldewindeke. Via de Stationsstraat en Pelgrim kom je op de Windekekouter. Aan de rechterzijde zie je het gemeenschapscentrum de Kluize.

Parkeren

Aan site de Kluize zijn drie parkeermogelijkheden:


  • P1 Site de Kluize – 95 plaatsen – Parking vlakbij het gemeenschapscentrum
  • P2 Windekekouter – 46 plaatsen – Langsparkeren op de gewestweg N415
  • P3 Hettingen – 35 plaatsen – Langsparkeren op 300 meter van het centrum. Volg de bewegwijzering voor de kortste weg. Er is een voetweg die voor een shortcut zorgt tussen Parking Hettingen en het centrum.


Iets verderop, maar nog steeds op wandelafstand is er ook parkeergelegenheid op de markt van Scheldewindeke (Marktplein) en nog iets verder is er de ruime stationsparking (Stationsstraat).