Foto © Green Book
Film / met koffie en taart
Green Book
Film
donderdag 1 februari 2024, 14:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Seizoen 2023-2024
Ticketprijzen

€ 06,00 standaard

incl. koffie en taart

Beschikbaarheid
Green Book

Green Book is een Amerikaanse biografische komedie-dramafilm uit 2018 , geregisseerd door Peter Farrelly. De film is geïnspireerd door het waargebeurde verhaal van een tournee door het diepe zuiden in 1962 door de Afro-Amerikaanse pianist Don Shirley en de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Frank Vallelonga, die diende als Shirley’s chauffeur en lijfwacht. Het boek waarnaar in de titel wordt verwezen, was een gids die door zwarte automobilisten werd gebruikt om hen te helpen de gevaren en vernederingen van het reizen over de weg te vermijden.

De film is een ontroerend verhaal van twee mensen met totaal verschillende achtergronden die samenkomen en een levenslange band smeden. Green Book ontving talloze prijzen waaronder drie Oscars: voor Beste Film, Beste Originele Scenario en Beste Mannelijke Bijrol.

credits
Peter Farrelly: regisseur
Mahershala Ali, Viggo Mortensen, Linda Cardellini: acteurs
productie: USA, 2018
duur: 130 minuten

Met

Seniorenraad Oosterzele

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

Green Book