Foto © Anne Van Aerschot
Dans
Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich
Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas
woensdag 13 maart 2024, 20:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Seizoen 2023-2024
Ticketprijzen

€ 23,00 standaard
€ 22,00 60+, EDC, andersval.
€ 21,00 -26, klein abo
€ 20,00 groot abo
€ 19,00 abo XL

Beschikbaarheid
 Deze voorstelling is volzet. Schrijf je hier in op de wachtlijst
Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich

Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich, de allereerste voorstelling van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, ging in 1982 in première. Fase bestaat uit drie duetten en één solo, gechoreografeerd op vier repetitieve composities van de Amerikaanse minimalist Steve Reich. De Keersmaeker gebruikt de structuur van Reichs muziek om een onafhankelijke bewegingstaal te ontwikkelen die de muziek niet louter illustreert, maar er als het ware een nieuwe dimensie aan toevoegt. Zowel de muziek als de dans vertrekken van het principe van faseverschuiving: door middel van minieme variaties beginnen aanvankelijk perfect synchroon uitgevoerde bewegingen langzamerhand te verglijden en te verschuiven, waardoor er een complex spel van voortdurend veranderende vormen en patronen ontstaat.
Voor de eerste keer in de lange opvoeringsgeschiedenis geeft Anne Teresa De Keersmaeker deze voorstelling, die ze steeds zelf heeft gedanst, door aan twee nieuwe danseressen.
Een absolute klassieker van de dans!

Met

Anne Teresa De Keersmaeker(choreografie, ceatie, kostuums), Yuika Hashimoto & Laura Bachman (dans), Michèle Anne De Mey (creatie),
Steve Reich (muziek - Piano phase (1967), Come out (1966), Violin phase (1967) & Clapping music (1972)), Remon Fromont (lichtontwerp), Martine André (kostuums), Fumiyo Ikeda (repetitieleiding)

Met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid & Casa Kafka


https://youtu.be/qwtGIBS7m6c

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich