Foto © Film/ Aus dem Nichts
Film
Aus dem Nichts
Film
donderdag 2 november 2023, 14:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Seizoen 2023-2024
Ticketprijzen

€ 06,00 standaard

incl. koffie en taart

Beschikbaarheid
Aus dem Nichts

Aus dem Nichts is een Duitse film uit 2017, geregisseerd door Faith Akin. De film is geïnspireerd op moorden die gepleegd werden in Duitsland tussen 2000 en 2006 door de neonazistische terreurgroep NSU.

Wanneer haar Turks-Koerdische man Nuri en haar zoon omkomen bij een bomexplosie, is Katja ervan overtuigd dat extremisten verantwoordelijk zijn. Omdat echtgenoot Nuri een ex-drugsdealer van Koerdische afkomst is, concludeert de politie al snel dat de daders in misdadige, dan wel islamitisch-terroristische hoek moeten worden gezocht. Maar Katja denkt daar anders over: het zijn nazi’s. Haar verdriet en haar frustratie over het verloop van het onderzoek drijven Katja meer en meer tot wanhoop. Als het rechts-extremistische daderkoppel door de rechtbank wordt vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs, zoekt ze naar de daders die inmiddels zijn gevlucht om wraak te nemen.

Aus dem Nichts won in 2018 de Golden Globe voor beste buitenlandse film en een prijs op hen filmfestival van Cannes.

Met

Seniorenraad Oosterzele

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

Aus dem Nichts