Foto © Koen Broos
Theater
The Making of Berlin
Berlin
donderdag 19 januari 2023, 20:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Seizoen 2022-2023
Ticketprijzen

€ 18,00 standaard
€ 17,00 60+, EDC, andersval.
€ 16,00 -26, klein abo
€ 15,00 groot abo
€ 14,00 abo XL

Beschikbaarheid
The Making of Berlin

The making of Berlin wordt het sluitstuk van BERLIN’s Holoceencylcus (ook gekend als de stedencyclus). Met live muziek op scène – en het orkest van Opera Ballet Vlaanderen op film – neemt BERLIN in haar documentaire stijl een uitzonderlijk verhaal onder handen. De voorstelling spitst zich toe op een onvoltooid hoofdstuk uit het leven van een oude Berliner – met Wagners Götterdämmerung in een cruciale rol.

7 juli 2016. Na een voorstelling van Zvizdal tijdens de Berliner Festspiele ontmoeten de makers van BERLIN een kranige Duitser op leeftijd. Ze raken aan de praat en zijn geboeid door zijn onwaarschijnlijke levenswandel. Enkele gesprekken en weken later beslissen ze om het laatste luik uit hun Holoceencyclus, waarin ze verschillende stadsportretten maken, aan hem op te hangen.

The making of Berlin is een portret van een stad, gebouwd rond de bijzondere levenswandel van een Berliner die werkte als orkestregisseur bij de Berliner Philharmoniker. Een man die liefst van al zou teruggaan in de tijd om een onafgewerkt hoofdstuk uit zijn leven te voltooien. BERLIN engageert zich, met de hulp van o.a. het orkest van Opera Ballet Vlaanderen en radiozender Klara, om de man bij te staan in het realiseren van zijn droom. Gaandeweg vinden ze echter barsten in zijn relaas en komt het hele project op de helling te staan.

“Misleidend meesterwerk.” … “Feit of fictie? Genreoefening of autobiografie? Mockumentary of utopie? Deze geniale theaterfilm overdondert de kijker van begin tot eind.” – Het Nieuwsblad & De Standaard, Gilles Michiels ★★★★★

Met

concept en regie: Yves Degryse/BERLIN
met: Symfonisch Orkest Opera Ballet Vlaanderen olv Alejo Pérez, Yves Degryse, Friedrich Mohr, Martin Wuttke, Chantal Pattyn, Werner Buchholz, Krijn Thijs, Caroline Große, Michael Becker, Claire Hoofwijk, Alejandro Urrutia, Marek Burák, Marvyn Pettina, Alisa Tomina, Farnaz Emamverdi, Jane Seynaeve, Eveline Martens, Jessica Ridderhof, Geert De Vleesschauwer, Sam Loncke, Manu Siebens, Kurt Lannoye, Stefan Lennert en het team van Opera Ballet Vlaanderen [Jan Vandenhouwe, Lise Thomas, Eva Knapen en Christophe De Tremerie]
compositie muziek: Peter Van Laerhoven
uitvoering muziek: Rozanne Descheemaeker of Matea Majic/Diechje Minnne (live), Peter Van Laerhoven, Tim Coenen, Symfonisch Orkest Opera Ballet Vlaanderen olv Alejo Pérez (film)
scenografie: Manu Siebens
video en montage: Geert De Vleesschauwer, Fien Leysen en Yves Degryse
met de steun van: de Vlaamse Overheid, Sabam for Culture, Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter


https://www.youtube.com/watch?v=xAkIFnc8Qts

https://www.youtube.com/watch?v=rK9W2-D3EvY

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

The Making of Berlin