Foto © Muriel Scherre
Muziek
Violent Disco
Jan Verstraeten
woensdag 16 november 2022, 20:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Geannuleerd
Ticketprijzen

Dit concert werd geannuleerd.

Violent Disco

‘Violent Disco’, zo heet de debuutplaat van Jan Verstraeten. De 32-jarige Verstraeten maakte eerder al de EP ‘Cheap Dreams’. Die verscheen toen als een collectie nummers die gecreëerd werden als tegenwicht voor de punkscene waar hij vandaan kwam. Met de nieuwe plaat verkent hij nieuwe horizonten. ‘Violent Disco’ is een album geworden met gedurfde melodieën en arrangementen, grote geluiden. Gewoon in your face.
‘Het begon als een logisch vervolg op mijn debuut ep. Warme klanken, subtiliteit, mooie liedjes. En toen werd het plots een heel ander beest’, zegt Jan Verstraeten over zijn nieuwe album Violent Disco. ‘Door de pandemie begon de hele verdomde wereld stil te worden. Dus ik wilde het tegenovergestelde’.
‘Toen bars dicht gingen en het nachtleven door corona stilviel, moest ik denken aan het ‘silent disco’-concept’, legt Jan uit. ‘Een feest waar iedereen een koptelefoon op heeft, en eigenlijk in zijn eigen bubbel beweegt. Stil, beleefd en veilig. Het tegenovergestelde van wat feesten zou moeten zijn. Ik vroeg me af: wie zit er te wachten op een verzameling intieme luisterliedjes, als straks alle lockdowns voorbij zijn? Niemand. Ik niet alleszins! Dus besloot ik voor iets losgeslagen te gaan in plaats van ingehouden. Overvloedig en een tikkeltje rommelig’.
Verstraeten stroomlijnde het geluid van zijn Violent Disco samen met producer Nicolas Rombouts. ‘We hebben de rauwe spirit en energie van de demo’s behouden, maar Nicolas zorgde voor de finishing touch. Hij bracht eenheid in de chaos.

“Dansbare schoonheid van eigen bodem.” – dansendeberen.be ★★★★

Met

zang, gitaar, toetsen: Jan Verstraeten
bas: Nicolas Rombouts
drums: Louis Evrard
cello: Vincent Werbrouck
alt-viool: Esther Coorevits
viool: Stefaan De Rycke
geluidstechnicus: Bart Deckers


https://www.youtube.com/watch?v=JmAJbXZr5T4

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

Violent Disco