Foto © Winkeldieven
Film / met koffie en taart
Winkeldieven
Film
donderdag 14 maart 2024, 14:00
theaterzaal De Kluize, Sportstraat 3, Oosterzele
Seizoen 2023-2024
Ticketprijzen

€ 06,00 standaard

incl. koffie en taart

Beschikbaarheid
Winkeldieven

Winkeldieven is een Japanse dramafilm uit 2018, geregisseerd door Hirokazu Koreeda. De film vertelt het verhaal van een Japans stel met een deeltijdse baan en daardoor met een ontoereikend inkomen. Met winkeldiefstal proberen ze de eindjes aan elkaar te knopen. De ongewone routine verandert wanneer ze een kind van de straat in huis halen.
Het is een tot nadenken stemmende film die toewerkt naar een werkelijk onverwachte ontknoping. Winkeldieven richt zich op de hypocrisie en onnoemelijke waarheden van het moderne Japan en behandelt ook thema’s als moraliteit en gecompliceerde familierelaties. De fantastische centrale cast levert uitstekend werk waardoor Winkeldieven behoort tot een van de grote moderne Japanse films. De film won talrijke prijzen waaronder een Palme d’Or op het filmfestival van Cannes.

credits
Hirokazu Koreeda: regisseur
Lily Franky,  Sakura Andô  en  Miyu Sasaki : acteurs
productie: Japan, 2018
duur: 121 minuten

Met

Seniorenraad Oosterzele

Op de hoogte blijven van wat er leeft in De Kluize? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Toestemming Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)


GC De Kluize gebruikt de door jou ingegeven informatie om je op de hoogte te houden van nieuws en activiteiten via e-mail. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door in een nieuwbrief op de link ‘Abonnement opzeggen’ te klikken of door contact met ons op te nemen via info@gcdekluize.be. Je hebt ten allen tijde het recht om uw gegevens in te kijken, te wijzigen of te wissen. Dat kan op eenvoudig verzoek via mail naar info@gcdekluize.be. Ons privacybeleid en hoe wij omgaan met jouw gegevens kunt u nalezen op gcdekluize.be/privacyverklaring. Wij maken gebruik van Mailchimp als platform om onze nieuwsbrieven mee te versturen. Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief erken je dat je gegevens verwerkt zullen worden door MailChimp. Meer info over het privacybeleid van MailChimp vind je hier.

Winkeldieven